Život ne(obyčajného) slovaka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Komunizmus

ne(dokonalý) systém ?

Človek ako ja sa často zamýšľa nad týmto celkovým systémom a osudom ľudstva kam to všetko speje. Veľa ľudí si povedalo, že po páde železnej opony nám bolo lepšie? Ale je to skutočne tak ? Osobne som nezažil komunizmus ale napriek tomu čo som sa podozvedal od starších ľudí nezdalo sa mi to až tak zlý systém.... áno ekonomický systém by sa takýmto štýlom určite nedal ťahať do nekonečna to mi dajú za pravdu aj ľudia zo základnou matematikou.

Ale je tu jedno veľké. K porovnaniu som mladý človek narodený po roku 90 mám už odžitú štvrť-storočnicu čím nechcem tvrdiť, že by som mal skúsenosti, ale napriek tomu som si v živote preskákal všeličím. Nikto to v živote nemá ľahké a preto tvrdím, že človek nesmie súdiť druhých lebo nikdy ,,nešlapal“ v ich topánkach ako sa hovorí. Ale vrátme sa k merítu veci, pokiaľ mladý človek ako ja vyšiel z vysokej školy, nemal problém si nájsť prácu, po pri robote mu ponúkli ,, družstevný byt“ za pár korún si ktorý mohol neskôr odkúpiť. Keď sa nedaj bože oženil, dostal od štátu nenávratnú finačnú pomoc. Takže ako slušný človek mal kde byvať, mal robotu , nebal sa o budúcnosť a mohol si zobrať mladú ženu.

Naproti tomu čo môžem ja ? Vyšiel som síce dobrú školu a veľmi ťažkú no na druhej strane mám znej dobré uplatnenie. Ale nie každý si môžem dovoliť taký ,,luxus“ respektíve by som skorej povedal, že sa správne rozhodne pre dobru školu. V mojej brandži počítačového inžinierstva je roboty dosť, ale na slovensku nie dostatočne ohodnotenej. Ľudia a hlavne na slovensku majú všeliajaké bludné predstavy, že ak človek robí v rámci oblasti IT tak zarába strašne prachy. Pri tom opak je pravdou zarábame ako podporiemerný občan niekde na úrovni okolo 6-stovak. Aj to pomalyže nám nehovoria že máme dosť.

Ja ešte nemám deti , ale osobne obdivujem ľudi, ktorý dokážu zo 400€ vyžiť a ešte aj vychovať popri tom deti. Pre ľudmi, ktorý dajú aj napriek zlej finančnej situacií prednosť rodine by som sa osobne sklonil. V dnešnej dobe je to vzácnosť. Lebo vidina zárobku je bohužial na slovensku silnejšia ako aspoň pre mňa zmysel života -->RODINA<--

O mne | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014